Hematite armband, 12mm, Ephesian armor

85.00

Ephesian armor

Lang geleden veroverde de Romeinen een enorm gebied door middel van een van de sterkste legers in die tijd. Een belangrijk onderdeel daarvan was de wapenuitrusting. De Romeinse wapenuitrusting is een combinatie van zes delen die nauw samenwerken. De helm, de riem, de borstplaat, de schoenen, het schild en het zwaard. Elk onderdeel is essentieel voor de gehele wapenuitrusting. De riem bijvoorbeeld, droeg een gedeelte van het gewicht van de borstplaat, dit verminderde druk op de schouders. Alle zes onderdelen zijn uitgebeeld op dit 925 zilveren design.

Hematite

Hematite krijgt zijn naam vanuit het Grieks, “aematitis lithos” dat bloed steen betekend. Wanneer er namelijk in hematite gezaagd wordt ontstaat er een rood poeder dat vermengt met water op bloed lijkt. Duizenden jaren geleden werd Hematiet gemalen tot een rood poeder en gebruikt in grotten als muurtekeningen. De NASA ontdekte dat hematiet veel voorkomt op de oppervlakte van Mars waardoor de planeet rood kleurt. Afhankelijk van de hoeveelheid magnetite in het mineraal kan Hematite licht magnetisch zijn. Hematite wordt in veel Europese landen gevonden.

Doordat edel- en natuurstenen speciale karaktereigenschappen hebben en elke lading uit de grond uniek is kunnen de stenen licht van grootte en kleuren verschillen.

Categorieën: , ,
 

Beschrijving

Hoe meet ik mijn polsmaat?

Gebruik hiervoor een flexibel meetlint en leg deze strak aangesloten om je pols, zo dicht mogelijk aan je hand. Lees dan het aantal centimeters af. Het model op de foto heeft een pols maat van 17.1 cm. Heb je geen meetlint in huis? Neem dan een stuk koord. Leg deze aaneengesloten om je pols, teken het punt af waar het koord zichzelf raakt en meet de lengte vervolgens op met een liniaal.

Extra informatie

Steensoort

Eagle eye

Materialen

925 Zilver, edelsteen en nylon/rubber koord

Inhoud

Armband, travel pouch en premium verpakking

Steen diameter

12 millimeter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.